perjantai 28. maaliskuuta 2014

Päivitetyt rullat

Alkavan viikonlopun kunniaksi teenpä pienen päivityksen tänne aijemmin laittamaani kanarullaohjeeseen.


TÄYTETYT KANARULLAT (n.20kpl)

700g ohuita kananrintafileitä
pestoa
100g fetaa
aurinkokuivattua tomaattia (esim. paloina öljyssä)
suolaa
mustapippuria
300g ilmakuivattuakinkkua
2dl ruokakermavalmistetta

Nosta kanafileet huoneenlämpöön vähintään 30min ennen niiden käsittelyä. Vuoraa työpöytä elmukelmulla, levitä kanafileet kelmun päälle, ja peitä fileet toisilla kelmupaloilla. Nuiji kanafileet ihan ohuiksi. Voit käyttää nuijimisessa paistinpannuakin, mutta esim IKEAsta sai hyvän nuijan käypään hintaan - helpottaa isosti työtä. Leikkele nuijitut fileet noin kämmenen kokoisiksi palasiksi, vähän kapeammiksi (n.5cm on hyvä leveys).


Levitä kullekin kanafilepalalle vähän suolaa ja mustapippuria. Ole suolan kanssa hyvin maltillinen, koska muut käytetyt ainekset ovat suolaisia. Levitä fileille kauttaaltaan pestoa. Voit käyttää peston sijaan myös maustettua tuorejuustoa, makusi mukaan, esim yrttistä, valkosipulista tai pippurista. Laita fileiden toiseen päähän aurinkokuivatun tomaatin suikale, tai makusi mukaan useampikin, murustele fetaa mielesi mukaan kanafileille, samaan päähän kuin tomaatitkin. Tomaattien sijasta voit laittaa kanan sisään myös kalamata oliivia (poista kivet!) taikka kapriksia, makusi mukaan. Näiden kanssa voi siis hyvin soveltaa omien mieltymysten, ja kaapinkin sisällön mukaan. Juustoakin voit vaihtaa mieltymysten mukaan, tai jättää kokonaan pois, jos käytätkin peston sijasta tuorejuustoa täytteenä. Mutta fetan lisäksi myös Aura-juusto, emmentaali ja jälleen kerran, mitä kaapista löytyy, sopii näihin hyvin :)


Irrottele ilmakuivatut kinkut yksitellen, kieputa kanafile täytepäästä alkaen rullalle, ja kieputa sitten vasta ilmakuivattukinkku kanarullan ympärille napakasti. Lado kanarullat tiheästi uunivuokaan. Paista kanarullia 200C uunissa ensin 15min, kaada sitten uunivuokaan n.2dl ruokakermavalmistetta, ja anna olla uunissa vielä 10-15min. Voit tarkistaa kanan kypsyyden leikkaamalla yhden rullista auki.

Tarjoile kanarullat uunijuuresten, paahdettujen sienten ja/tai salatin kanssa. Näiden seuraksi tein salaattia salaattisekoituksesta, rucollasta, uunissa paahdetuista nektariinilohkoista, pinjansiemenistä ja fetasta. Ensi kerralla kokeilen salaattin rohkeammin jotain toista pähkinää ja juustoa, vaikka kyllä itse tykkäänkin kovasti tuosta pinjansiemen-feta yhdistelmästä salaatissa, mutta ainahan kannattaa kokeilla jotain uuttakin.

Herkullista viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

  1. Ai että, kyllä kuullostaa todellakin herkulta! Kiitos tästä ohjeesta ja mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä! Itse teen näitä kerralla aina paljon, ja eri täytteillä nämä kyllä sopivat joka ruokavalioon sekä tilanteeseen, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla :)

      Poista
  2. Pitäisköhän ihan pääsiäisenä vaikka tempasta ja kokeilla…kun vaan taas muistais :)
    Kivaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäisenä on kyllä monta päivää, milloinka laittaa hyvää ruokaa, ja näitä kyllä kannattaa tehdä :) Tuohon ylemmäksi jo vastasinkin, mutta teen näitä tosiaan aina kerralla enemmän, ja saan tuosta 700g ohuita kananrintafileitä hyvin nuijittua ja leikattua n.20 rullattavaa palaa, ja niihin menee 2pkt ilmakuivattua kinkkua (pitääpä muuten vielä laittaa sekin määrä tuohon ohjeeseen) :)

      Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)