sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Keittiö tahtoo jo kesän

Näin kevään tullen ainakin minulla on hirveä hinku myllätä kaikkea kotona. Näin aurinkoisina päivinä tekisi mieli pestä ikkunatkin, mutta syvällä sisimmässäni majaileva järjen ääni huutaa, että siinä ei ole niin mitään järkeä, ennen kuin siitepölykausi on ohitse, ja saan jotenkin hillittyä itseni.


Uunin sentään pesin. Ja tämä on kuulkaas ihan sellainen blogiin kirjotettava juttu, koska en vihaa mitään kotityötä niiiiiiin paljon, kuin uunin pesemistä! En tiedä miksi se on minulle niin kovin vastenmielistä, veikkaan epäergonomisella työasennolla ja puhdistusaineen vaikutusajalla olevan jotain tekemistä asian kanssa - silloin harvoin kun minulle iskee innostus, että nyt mä sen uunin pesen, ja innoissani suihkutan sen puhdistusainetökötin, niin kun tökötin pitää vaikuttaa seuraavaan päivään, niin se hetkellinen innostus on jo kerinnyt kaikkoamaan todella pitkälle, ja hampaat irvessä kiukutellen alan pestä sitä mönjää ulos uunista. Ei niin mitenkään päin ole meikäläisen juttu. Mutta joskus on vaan venyttävä. Tällä kertaa venyminen kesti jo maximaallisen kauan - muistan vuosi sitten pääsiäisenä miettineeni, että jeskamandeera kuin tuo uuni on likainen, sekin ois kyllä ihan pakko pestä. Ihan nyt sitten jo pääsin sanoista tekoihin :D


Ja tällä suurella aktiivisuudella innostuin sitten vähän leikkimään keltaisella DC-Fix Kontaktimuovilla. Osa keittiön kaakeleista vaihtoi hetkessä väriä :) Tuo kontaktimuovi on kivan paksua ja helppo työstää. Jos meinaa jäädä ilmakuplia, niin ei muuta kuin jostain kulmasta muovi taas irti, ja uudestaan paikoilleen viivoitinta apuna käyttäen. Leikkasin paperileikkurilla muovista laattojen kokoisia paloja, 14,5x14,5cm, ja kiinnitin kontaktimuovit paikoilleen. Jotkin palat tai laatat ei ollut ihan tasakokoisia, niin siivosin paikoin muovit laattojen reunoilta mattoveitsellä ja viivoittimella. Nopeaa, siistiä, helppoa ja halpaakin.



Ja tein minä sillä muovilla vähän muutakin, jääkaapin ovi sai uuden "mietelauseen" :D



Kirjainten tekemiseen käytin Worl Play-stanssia, tosin osan kirjaimista tein ihan vapaalla kädellä, lyijykynällä kontaktimuovin taakse suunnittelemalla ja saksin leikkaamalla. Ystäväni vinkistä tein nuo rattaat magneeteiksi :) Ostin Sinellistä ohutta magneettilevyä, missä on myös tarrapinta. Päällystin magneettilevyn toisen puolen tuolla keltaisella kontaktimuovilla. Kahden tarrapinnan toisiinsa kiinnittäminen oli melko haastavaa, mutta onnistui mielestäni kuitenkin ihan hyvin. Leikkasin magneetit kahdella eri kokoisella ratas-stanssilla, ja niitä voi nyt järjestellä mielensä mukaan jääkaapin oveen. Tihihihii :D

Siivouspuuskassani järkkäilin muutenkin keltaista keittiötäni, ja mukitkin meni uuteen uskoon. Haasteellista saada kirjaimista jotain järkevää, ei hävytöntä, kun piti vielä olla neljä, 4-5kirjaimista sanaa. Näillä mennään.

"Huima potku kelle jess"

Mainiota alkavaa viikkoa, ja huhtikuuta! :)

12 kommenttia:

  1. Mää tonne oman blogin kommentteihin jo ruikutin että kun meillä on keittiössä sen väriset kaakelit ettei niitten kanssa käy sitten yhtään mikään väri, eli ei tällästä kivaa piristystä pysty toteuttaan…niin hienot ja pirtsakat! Ja toi sun jääkaappi, ihan mahtava!
    Mää kontaktoin tänään vaan yhen smackdown-areenan valkosella dc-fixillä, mitä jäi askarteluhuoneen työpöytä-projektista…Poika alko sellasta värkkään kun näki juutuubissa, niin sitten kummallisesti huomasin olevani sitä värkkäilemässä kun piti siivota :D.
    Huomenna muistaakseni ois Lidlissä myynnissä jotain muoveja…en tiä tarviisko mihkään, mutta oishan hyvä olla varalla…:D Samoin jotain ikkunakalvoo näytti olevan, yhdessä ois kissa ja se kyllä vähän houkuttas. Meillä on vaan huomenna heppa-pirskeet illalla, niin saattaa olla ettei kaupoilla keretä juoksenteleen. Kaikki kivahan sieltä tuppaa meneen hetkessä.
    Aurinkoisia päiviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai Lidlistäkin saa kalvoja, ohho :O Mulla on toi sama ongelma kylppärissä, kun teillä on keittiössä - kylppärin kaakelit on kummalliset vaaleanpunaiset tai persikat, ja en halua kyllä yhtään korostaa niiden karmivaa sävyä, mitä tosin kylppärin sininen lattia vahvasti tekee.... :D Mutta välillä mietin, että josko kummiskin hakis sinne punaista kalvoa, ja tekis jotain pientä lisäystä ;) Oon kyllä monesti miettinyt maalaavani ne kylppärin kaakelit, mutta kun ne ei ole mun omat, niin maltan olla sijoittamasta niihin satoja euroja kaakelimaalia, minkä varmaan saisin vielä maalattua jotenkin kököille :D

      Aurinkoa viikkoosi! :)

      Poista
  2. Ihanat tuunaukset! Tuo mietelause on hyvä. Mutta jos MacGyverille antaa pääsyn jääkaapille, niin ei niistä aineksista ruokaa synny, vaan lähinnä räjähteitä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Ja hei, kolmen pojan äitinä(KIN) tekän pitäisi tietää, että tilanne kuin tilanne, niin on hyvä miettiä, että mitä Mac tekisi, ja tilanne kuin tilanne, on hyvä ensin syödä! ;) Sillä tuo lause sijottui jääkaapinoveen, eikä ulko-oveen, MOT.

      :D

      Poista
  3. Et tulis meillekin tuota uunia pesemään? :) Ei kuulu myöskään omiin lempipuuhiin juuri noista mainitsemistasi asioista johtuen ja sen kyllä huomaa...valitettavasti.
    Ihanan pirteät ja onnistuneet tuunaukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä kyllä nyt lupaudu, uunit ei niin mitenkään huutele mun nimeäni :D Se on kyllä ärsyttävää hommaa, mutta sitten kun sen saa tehtyä, niin sitä sopii taputella itteään olalle, että hyvä hyvä :) Ja niin, jos nyt totta puhun, niin tällä kertaa tuo uuninpuhdistusaine kerkesi vaikuttamaan yhden yön sijasta kaksi vuorokautta ;)) Mutta siitä oli kyllä se hyöty, että tökötti kerkesi tosi hyvin vaikuttamaan, ja kaikki lika lähti hetkessä irti, joten vink vink!

      Kiitos, mä tykkään kovasti noista tuunauksista, ja jännä miten paljon ilmettä nuo 12 uudistettua kaakelia antaakaan :)

      Poista
  4. Huima potku kelle jess :D :D :D Ihan paras!! Nuo mukithan olivat tosi kauan samassa järkässä, joten on kyllä mainio :) Toki myös mietelause ja nuo keltaiset laatat piristävät, mutta kun nuo mukit olivat mulle ihan uutta.

    Koitan jossain kohtaa saada aikaiseksi päivityksen noista sun tekemistä kajareista, mutta on ehkä muutama muukin päivitys vielä odottamassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa Porin pikkutytöt kovasti noita mukeja katseli ja ihasteli, ja siitä älysin että niiden on korkea aika päästä koko jengin tiskiin ja uuteen järjestykseen - siitä se ajatus sitten lähti :)

      Mun pitäisi kanssa laittaa siitä kajariprojektista poustausta, mutta kun multa puuttuu seesteinen, kaunis ja järjestelty "jälkeen" kuva/-t ;)) Onko sulla muutes valkoista maalia? Tarttis vaan yhteen jakkaraan, ei sen enempää. Taidanpa ängetä itseni ja jakkarani teille huomenna kylään :)

      Poista
    2. Hyvä, änkeekin, tarttis vielä se pasarikin päällistää :P

      Poista
    3. Ja pasari tuli päällystetty, mutta jakkaraprojekti taisi jäädä vielä pikkasen kesken, sattuneesta syystä :D Ens kerralla sitten jakkaratehtailua ;)

      Poista
  5. Minä yleensä patista miehen uunin pesuun siinä vaiheessa kun sieltä tulee lämmittäessä oikein jännittävä käry kun vanhat liat kärisee.... ;D
    Mutta hei, aivan mahtava jääkaapin teksti! Siis huikee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ni, jälleen hyvä syy pariutua - jonkun muun voisi patistaa peseen sen uunin :D

      Ja mä en yleensä oikein intoudu ns. "sisustusteksteistä", ne ei oo vaan mun juttu, mutta tuo oli, ja se oli sitten itse tehtävä ;)))

      Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)