torstai 28. helmikuuta 2013

Tex Mex-pannaritorttu

Tämän ohjeen olen tänne jo aijemmin laittanut, mutta kirjoittelenpa vielä tämän päivitetyn version näin helmikuun lopuksi. Tein nämä pannarit entisten työkamujen kermuihin, kun pyysivät että voisinko leipoa jotain, kun minä kerta osaan. Hassua, eihän leipominen vaikeaa ole, sen kun etsii hyvän ohjeen, ja tekee kiltisti niin kuin siinä sanotaan. Joten teenpä tästä semmoisen hyvän ohjeen :)


TEX MEX-JAUHELIHA PANNUKAKKU (1 uunipellillinen)

350-400g jauhelijaa
1 sipuli pieneksi pilkottuna
1pss Taco-mausteseosta
vähän vettä
n.1/2 keltaista paprikaa

pannukakkutaikinaan; 
4 munaa
0,5 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
6dl maitoa (esim. laktoositonta kevytmaitoa)

Ota ensin kaikki tarvikkeet esille, ja aloita paistamalla jauheliha laakeassa pannussa. Kuullota silputtu sipuli tilkassa öljyä, ja lisää sekaan jauheliha, paista se kypsäksi muruksi. Sekoita joukkoon taco-mausteseos sekä vähän vettä, mausteseospussin ohjeen mukaan [minä laitan vähän vähemmän vettä, kuin mausteseospussissa sanotaan]. Ota pannu pois kuumalta levyltä, ja anna jauhelihan hetki jäähtyä. Halkaise paprika, poista siitä siemenet sekä häiritsevät "valkoiset sisullukset" ja pese juoksevan veden alla. Pilko paprika n. 2-5mm leveiksi soiroiksi.

Tee pannukakkutaikina. Riko kulhoon munat, ja vatkaa niiden rakenne rikki. Pallovispilä on tähän touhuun paras, myös tavan vispilä, tai haruukkakin käy. Lisää kulhoon jauhot, ripaus suolaa ja maito. Vatkaa taikina tasaiseksi. Maista että suolaa on riittävästi [taikina maistuu miedosti suolalle] ja anna taikinan tekeytyä hetki, 10-30min.

Laita leivinpaperiarkki syvän uunipellin suojaksi, ja levitä vähän jäähtynyt jauhelihaseos tasaisesti koko pellille. Kaada pannukakkutaikina jauhelihan päälle varovasti [ettei jauheliha kasaannu/klönttiinny vain johonkin kohtaan] ja lado paprikaviipaleet tasaisesti koko uunipellille. Jos teet pannukakusta kääretortun, niin paprikaviipaleet kannattaa latoa pellille pitkänsivun suuntasesti. Paista 200C uunissa, noin 30-40min, kunnes pannukakku on kauniin kullanruskea.

Nosta pannukakku leivinpaperin kanssa pois uunipelliltä, ja jos tehtailet useamman pannukakun, niin laita uusi leivinpaperi, ja paista sen päällä uusi pannukakku. Mahdollisen toisen pannukakun taikina kannatta tehdä heti tekeytymään, kun olet laittanut edellisen pannukakun uuniin. Anna paistetun pannukakun hetki jäähtyä, ja rullaa se toiselta pitkältä sivulta kääretortun tapaan kierittäen napakaksi rullaksi. Tässä on hyvä käyttää leivinpaperia tukena ja apuna. Nosta varovasti rullan saumapuoli alaspäin, ja anna pannukakun kokonaan jäähtyä rullana. Tarjolle laittaessa leikkaa pannukakkurulla n. 2cm siivuiksi.

Tex Mex-pannaria voi napsia kylmänäkin, mutta maistuu parhaiten lämpimänä, ja menee niin saunaillassa salaatin kanssa, kuin kahvipöydässä suolaisena tarjottavana, tai vaikkapa muuttopäivän pikasena tarjottavana.

4 kommenttia:

  1. Tätä voisikin kokeilla kevään juhlissa; vähän vaihtelua suolaisiin tarjottaviin! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä :) Tämä on mielestäni oikein mainio juhlatarjottava. Pannukakut voi leipoa jo useamman päivän etukäteen, kuhan jääkaapista löytyy tilaa säilytykselle, ja säilytyksenkin kannalta kätevä, kun valmiiksi paistetut pannukakut voi joko noin rullina säilöä, tai sitten levyinä kasata päälekkäin, (leivinpaperit väleissä) ja sitten leikata pieniksi annospaloiksi. Ja näitä saa aika äkkiäkin leivottua, useampi pannukakku on helppo tehtailla kerralla, eikä tämä pannukakku ole aineksiltaan kallis, niin kuin monet muut juhlatarjottavat helpostikkin ovat. Minä kun tein tätä pannukakkua viime keväänä ystäväni tyttären lakkiaisiin, niin sekin oli kätevää, että yli jääneet palaset pystyi pakastamaan pusseissa teinien kesän iltapalaksi/välipalaksi, itse kun tykkään juhlatarjoiluissa tehdä mielummin liikaa, kuin liian vähän :) Ja tämä oli juurikin sellainen tarjottava, mitä uskalsi tehdä liikaa, juurikin tuon tehtailtavuutensa, säilyvyytensä, ei niin kalliiden raaka-aineiden ja pakastettavuutensa vuoksi.

      Joten ehdottomasti kannattaa Niinu tehdä tätä kevään juhliin, ja vaikkapa etukäteen kokeilla mikä määrä texmex-maustetta sopii omasta mielestä parhaiten tähän pannukakkuun. Itse kun olen todennut, että ostan tähän mielummin kalliimpaa ja minun suuhun paremman makuista classikko mausteseosta [eli Santa Maria Taco-mausteseos], mutta juurikin juhliin tai isommalle porukalle tätä pannukakkua tehdessä, käytän mausteseosta vähän vähemmän kuin tavallisesti, niin pannukakku sopii siten myös paremmin nuorimpien ja vanhimpien vieraiden suuhun :)

      Poista
  2. Kiitti :) Tätä teenkin Tipun synttäreille!

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)