keskiviikko 12. joulukuuta 2012

12 Jännittävän herkullinen juustokakku

Oih, minä tykkään juustokakuista! Tai noh, minähän nyt tykkään kaikista kakuista, ja koskaan vielä en ole pahaa tehnyt. Mutta juustokakkuja olen tehnyt vain muutaman, enkä yhtään paistettua juustokakkua. Tilanne oli korjattava. Viikonlopuksi tarvitsin kaakun, ja Dan Sukkerin sivuilla klikkaillesani silmiini osui tämä mehevä ohje, minkä halusin heti tehdä. Viikonlopun kakussa ei vaan saa olla sitruksia tai kanelia, joten pientä sovellusta tarvittiin. Myös kakkuvuoka oli isompi, halkasijalta 29cm, ja niinpä tein kakun tämän ohjeen mukaan;


MISUNEN JUUSTOKAKKU

Pohja;
150g leivonta margariinia
1dl fariinisokeria
2tl vaniljasokeria
1tl kardemummaa
2 kananmunaa
5dl jauhoja
2tl leivinjauhetta

Voitele 29cm halkasijaltaan oleva irtopohjavuoka reunoilta hyvin, (ja vähän myös pohjaltakin) leikkaa leivinpaperista pohjan peittävä ympyrä, ja levitä se vuuan pohjalle. Vatkaa vaaleaksi vaahdoksi pehmeä margariini ja sokerit sekä kardemumma. Vatkaa seoksen joukkoon kananmunat yksitellen, hyvin vatkaten. Sekoita keskenään toisessa astiassa jauhot ja leivinjauhe, ja lisää ne taikinaan erissä. Taikinasta tulee kiinteää, mutta pehmeän muovailtavaa. Painele taikina tasaisesti irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille, pistele pohjaan haarukalla reikiä, ja laita vuoka pakastimeen jähmettymään ja odottamaan täytteen valmistumista.


Täyte;
5 kananmunan valkuaista
400g (2prk) maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
200g (1prk) Tiramisu rahkaa (Valio)
150g (1prk) Crème fraichea (Valio)
5 kananmunan keltuaista
5tl vaniljasokeria
2,5dl sokeria [korvasin 0,5dl ruokosokerilla]
2tl perunajauhoja

Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa, puhtailla vatkaimilla kovaksi, ilmavaksi, valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää keltuaiskulhoon kaikki muut täytteen ainekset, tuorejuustot, maku rahka, crème fraiche, vaniljasokeri, sokeri[t] ja perunajauho. Sekoita kaikki keskenään hyvin ja lisää varovasti sekaan valkuaisvaahto käännellen/nostellen/hämmentäen - varovainen sekoitus pitää täytteen ilmavana. Ota kakkuvuoka pohjineen pakkasesta, ja kaada täytekin vuokaan.


Paista uunin alatasolla, 150-170C, 70-80min, kunnes kakun reunat ovat kypsät ja pinnassa kaunis kullanruskea väri. Anna kakun jäähtyä. Älä pelästy, uunista otettua kakun kuuluukin "lässähtää". Peitä kakkuvuoka foliolla/elmukelmulla, ja laita kakku jääkaappiin tekeytymään/tasoittumaan seuraavaan päivään. Kakun voi myös pakastaa, ja ottaa sulamaan n. tunti ennen tarjoilua. 

Minun kakkuni meni pakkaseen odottamaan sunnuntain jännittävää maistamista - tuoksu ainakin on ihana :)



Nyt ei homma takkua -
vihdoin täälläkin on kakkua!
On siinä makuna herkullista tiramisua,
maistelun odottaminen vaatii kylläkin sisua...
Kun varuiksi leipoo vielä herkkunisua,
niin tuskinpa leipuri saa sitten kuitenkaan risua!


*12. yötä jouluun*

2 kommenttia:

  1. Taisipa siirtyä maanantaille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vieläpä viikon päähän maanantaille... Ihan kaikkea ei voi muistaa, mutta kun ees jotain :D))

      Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)