sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Suloisen Sunnuntain Suklaajuustokakku

Koko suloinen sunnuntai meni grillaillessa mitä mainioimassa seurassa. Vein mennessäni Nina Lincolnin suklaajuustokakun. Ja kun talon rouva karppaa, niin etsin ohjeen vähä hiilihydraattisena täältä. Meillä pohjan täytyy lisäksi olla pähkinätön, eikä siinä siis saa olla kookosta taikka manteliakaan, joten kaura- ja vehnäleiseiden sekä joidenkin terveysjyvien kanssa pohja maistui liikaa joltain urheilupatukalta taikka undulaatin siemeniltä taikka pahvilta... Joten suosittelen tekemään pohjan kylläkin perinteisesti digestivekekseistä tai jättämään pohjan kokonaan pois :)

Mutta minä teen jatkossa tämän kakun siis näin;


NINA LINCOLNIN SUKLAAJUUSTOKAKKU

100g margariinia
100g digestivekeksejä hienonnettuna
100g tummaasuklaata, 70%
Täyte;
200g tummaasuklaata, 70% [puolet voi laittaa taloussuklaata, jos tummasuklaa on liian "kitkerää"]
400g maustamatonta tuorejuustoa
1,5-2dl makeutusjauhetta
2 keltuaista
2 valkuaista
4dl vispikermaa

Leikkaa irtopohjavuuan (24cm) pohjalle leivinpaperista sopiva ympyrä ja tee pohja. Sulata suklaa vesihauteessa taikka mikrossa [suklaa voi palaa herkästi, joten mikrossa riittää 1-2min, ja suklaata kannattaa sekoittaa aina välillä], sekoita sekaan rasva pieninä paloina ja anna seoksen sulaa tasaiseksi. [Pohjaan ei kannata käyttää juoksevaa pullo-margariinia, koska silloin pohjan koostumus ei pysy kasassa tarjoiltaessa.] Sekoita seos tehosekoittimella, tai muovipussissa kaulimille murskattujen keksien kanssa tasaiseksi massaksi, ja levitä massa tasaisesti vuuan pohjalle. [Pohjaa ei kannata "lääppiä" liian tiiviiksi, koska sitten valmista kakkua on hankala leikata.] Kun pohja on valmis, niin laita vuoka jääkaappiin lepäämään täytteen valmistumisen ajaksi. Tee täyte.

Sulata suklaa vesihauteessa taikka mikrossa. Laita yhteen kulhoon tuorejuustot, ja noin puolet makeutusjauheesta sekä kananmunista erotellut kaksi keltuaista. [Keltuaiset tekevät täytteen koostumuksesta samettisen, eikä se jäädy pakastimessa hilemäiseksi.] Sekoita massa tasaiseksi nuolijalla taikka lusikalla. Lisää sekaan vähän jäähtynyt suklaa, hyvin sekoittaen. Vatkaa puhtaassa kulhossa puhtailla vatkaimilla valkuaiset kovaksi vaahdoksi, ja lisää lopuksi vaahtoon loput makeutusjauheesta [vaahto pitää silloin paremmin ilmavuutensa]. Pese vatkaimet ja kuivaa. Vatkaa toisessa (tai siis kolmannessa) kulhossa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Lisää täyte massaan kovaksi vatkatut valkuaiset varovasti käännellen nuolijalla taikka lusikalla, ja lisää sitten massaan varovasti käännelleen myös vielä kermavaahto [täytettä ei kannata sekoittaa voimakkaasti, ettei vaahdot lätisty, vaan täyte pysyy samettisena]. Kun täyte on sekoitettu tasaisen väriseksi, niin kaada se vuokaan pohjan päälle. Laita kakku pakkaseen, ja anna sen olla siellä vähintään neljä tuntia. Kakku säilyy hyvin pakastimessa, joten sen voi tehdä jo valmiiksi hyvissä ajoin.

Tarjoiltaessa ota kakku pakastimesta tuntia ennen tarjoilua, niin se ehtii vähän sulaa. Siirrä kakku tarjoiluastialle, ja tarjoile se halutessasi kera kermavaahdon [kakku on sen verran makeaa, ettei kermavaahtoa tarvitse makeuttaa].


Nauti hyvässä seurassa kahvin ja mehun kanssa

1 kommentti:

  1. Moikka, taas onnistuu bloggailu sekä vieraissa että kotikentällä. Ihania ohjeita täällä taas..nam! Menee vähän ristiin mun dietteilyn (ei deittailun) suhteen. Muuten ideoita häähumuun kaivataan blogissani Tikrun vuosi. Siellä ajatuksia, mitä olen suunnitellut hääparin vieraskirjaan.
    Helteistä kesää ja paljon mansikoita!
    T:Sofia

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)