torstai 21. huhtikuuta 2011

Pääsiäiskakku

Mämmi kuuluu pääsiäiseen, ja tässä kakussa sen maku on kivan mietoa, maltaista, että tämä kakku maistuu nirsommallekin suulle :) Tämä ohje on mukailtu Hellapoliisin ohjeesta.


MÄMMIKOURAN PÄÄSIÄISKAKKU

Pohja;
18kpl digestivekeksejä
1dl juoksevaa margariinia/ sulaa margariinia
2rkl kahvia
(1tl kaakaojauhetta)

Täyte;
3-4 liivatelehteä
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g maustamatonta tuorejuustoa
(1tl vaniljasokeria)
2rkl kahvia
0,5dl sokeria
n.300g mämmiä (puolet isosta tuokkosesta)
70g tummaasuklaata pieneksi rouhittuna

Ota irtopohjavuoka, ja leikkaa sen pohjalle sopivan kokoinen ympyrä leivinpaperista. Tee kakun pohja. Murskaa keksit kaulimella muovipussissa, tai tehosekoittimessa. Laita keksimuru kulhoon, ja sekoita joukkoon margariini, kahvi (ja kaakaojauhe). Kahvin takia pohjaan ei tarvitse käyttää rasvaa niin paljon. Levitä seos vuuan pohjalle tasaiseksi. Seosta ei kannata kuitenkaan painaa liian tiiviiksi, ettei kakun pohjasta tule kivikova, vaan "lääppiä maltillisesti".

Tee täyte. Laita liivatelehdet kulhoon, ja anna niiden liota kylmässä vedessä kun teet täytteen. Vatkaa vaniljavaahto melko kovaksi vaahdoksi ja sekoita sen sekaan tuorejuusto (ja vaniljasokeri). Nyt voit luopua vatkaimesta, ja siirtyä lusikalla sekoittamiseen. Ota liivatelehdet kylmästä vedestä, ja puristele ne hyvin. Kuumenna kahvitilkka tarvittaessa mikrossa, ja sulata siihen liivatteet, sekoittamalla hyvin. Sekoita sitten liivatekahvi tasaisesti täytteeseen.

Jaa täyte kahteen kulhoon. Ensimmäiseen kulhoon lisää täytteeseen mämmi ja sokeri, jälleen lusikalla hyvin sekoittaen. Toisen kulhon täytteeseen lisätään rouhittu suklaa. Kaada ensimmäisen kulhon täyte vuokaan, kakkupohjan päälle, ja kaada sitten toinen täyte kakun päälimmäiseksi. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin, tai voit myös hyvin pakastaa sen. Päälimmäinen täyte painuu toisen täytteen sisään, mutta se ei haittaa. Jos haluat kakkuihin selkeämmät kerrokset, niin lisää yksi liivatelehti ja anna kakun hyytyä ainakin puolisen tuntia jääkaapissa, ennen kuin lisäät toisen täytteen.

Tarjoiltaessa irrota kakku vuuasta, ja siirrä tarjoiluvadille/lautaselle. Koristele kakku pääsiäiskarkeilla tai suklaalla. Jos olet pakastanut kakun, niin ota se pakkasesta hyvissä ajoin, ainakin tunti ennen tarjoilua. Umpijäistä kakkua on hirmuhankala leikata ;)


NÄIHIN KUVIIN, NÄIHIN TUNNELMIIN, TOIVOTAN HYVÄÄ, TURVALLISTA, LEVOLLISTA JA HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!

3 kommenttia:

  1. Iloista Pääsiäistä sinullekin! Kevättä rintaan ja herneet/legot/sinitarrat pois nenästä! :D

    Piti muuten kommentoida vielä tuohon nenäjuttuun, että muistin yhtäkkiä, että aikoinaan ala-asteella olin suorastaan kateellinen, kun jollain kaverilla tuli verta nenästä usein. Se oli jotenkin hienoa, kun hän sai erityishuomiota ja sai istua loppupäivän tölleröt nenässä. Sitten kun joskus kerran itseltäkin tuli verta, niin olin aivan hirveän onnellinen! :D

    T: Mirka

    VastaaPoista
  2. Just niin, se oli jotenkin kovin cooooolia! :D Jeps, nautitaan pääsiäisestä, kun vielä ei ole nenä tukossa ja silmät vuoda! (ja sitten voisikin käydä apteekissa päivittämässä lääkekaappinsa taas tähänkin kevääseen.)

    Hyvää pääsiäistä Mirka :>

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)