keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Pikaruokaa kokeilevassa keittiössä


Joskus pitää saada äkkiä ruokaa koko kompanjalle. Hyvää pikaruokaa saa tehtyä hetkessä kotonakin, eikä se aina vaadi piipahdusta kauppahallin pikkukojuilla tai Stockan herkussa. Tämä ateria löytyi kuivamuonakaapistani ja pakastimesta, suosittelen!

NOPEA NUUDELIWOKKI

(Valmistamiseen tarvitaan wokkipannu, syvä iso kasari taikka iso kattila)

1 pss pakastewokkivihanneksia maun mukaan (750g)
1/2 pss pakastemaissia (200g)
1/2 pss pakasteherneitä (200g)
1/2 pss pakastesipulia (200g)
2-3 levyä nuudeleita
n.1,5l keitettyä vettä
1ras fetakuutioita mausteöljyssä (Arla Apetina, 150g)
1-2dl rusinoita
1pss katkarapuja
soijaa
 Tarjoiluun sweet chili thai-kastiketta

Kuumenna syvä pannu, ja klipsase saksilla kaikki pussit auki, avaa feta-purkki ja napsauta vedenkeitin päälle (se kannattaa ensin täyttää vedellä...).

Kaada pannuun öljyä fetakuutiopurkista, ja kuumenna se. Lisää kuumaan öljyyn kaikki pakastevihannekset, ja kuullota ne. Mausta vihannekset soijakastikkeella kohtuu suolaisiksi, koska nuudelit on aika mauttomia. Lisää sekaan nuudelit, levyjä vähän murentaen käsien välissä. Sekoita wokkia, ja kaada sekaan kiehuvaa vettä niin paljon, että koko paistos/keitos peittyy. Lisää rusinat.

Anna kiehua niin kauan että vesi haihtuu, ja nuudelit ovat kypsiä. Jos seos käy liian kuivaksi, niin lisää vähän vettä, wokista on tarkoitus tulla herkullisen kosteaa, ennemminkin kuin liisteriä. Kun wokki on valmista, sammuta levy, sekoita sekaan katkaravut ja fetakuutiot.

Annostele ruoka syville lautasille, tarjoile sweet chili thai-kastikkeen ja hyvä leivän kanssa.

Valmistukseen menee aikaa n.15-20min.

Vinkki 1. Wokissa voi käyttää ihan mitä vaan vihanneksia, pakastealtaasta löytyy pusseja joka makuun (ja joka allergiaan). Variaatioita on monia, kuhan vihanneksia on paljon, yhteensä n.1-1,5kg.
Vinkki 2. Ohjeesta voi jättää pois ne osat mistä ei tykkää, mutta näin se on ihana suolaisen, makean ja maustetun yhdistelmä. Jos et tykkää rusinoista, niin jätä pois. Itse en niin tekisi :)
Vinkki 3. Ruokarajotteisessa seurassa katkaravut ja fetakuutiot voi laittaa myös tarjolle erillisiin kulhoihin, mistä halukkaat saa itse lisätä niitä lautaselleen.
Vinkki 4. Älä lisää Sweet Chili Thai kastiketta koskaan ruokaan kuumennusvaiheessa. Silloin siitä tulee liian "hottia", ja se vie maun kaikesta muusta ruuasta. Käytä sitä aina lisäkkeenä, vähän niin kuin ketsuppia :)

3 kommenttia:

  1. Tälläset onkin meidän lemppari pikaruokaa, ja tosiaan miltei aina löytyy kaapista :)

    VastaaPoista
  2. Juu, en tosiaankaan osaa tehdä ruskeetakastiketta (tai siis en ole koskaan tehnyt...) Mutta wokkeja, pastoja ja laatikkoruokia tykkään rakennella mennen tullen säveltäen. Se kun on vähän semmoista "taiteilua"; perustarvikkeita sopivassa suhteessa, ja sitten kaikkea muuta saa ja pitääkin säveltää.

    Olenkin joskus tainut mainita, mutta en ole koskaan tehnyt kahta samanlaista ruokaa, vaikka esim tällaista wokkiakin tulee tehtyä melkein joka toinen viikko. Ja esim makaroonilaatikosta minulla on kokeiltuna toista kymmentä versiota :)

    Aina voi vaihdella/lisäillä vihanneksia, kokeilla erilaisia juustoja, tai vaihdella lihan, kalan, kanan, kinkun taikka katkarapujen välillä. Silloin ei tule niin helposti nurinaa, että taas tätä, ja itsestäkin on paljon hauskempi kokkailla!!

    (Ja äidit, kysykääpä huvin vuoksi lapsilta, että mikä on heidän lempiruokaa? Meillä pikkupikkusiskot vastasi molemmat "kalapuikot ja apetit-pakastemuusi" Että eipä sen tartte olla sen kummempaa :)))

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)